Головна | Агросадиби | Інтернет-магазин | Форум | Контакти

Волинь туристична

Волинь туристична

,

Агросадиби Волині

,

Туристичні райони

, Волинь, Луцьк, туризм, екскурсії
 

Агросадиби Волині

,

Туристичні райони

, Волинь, Луцьк, туризм

Волинь туристична

Волинь туристична

Меню сайта
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Календар
«  Листопад 2010  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Статистика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2010 » Листопад » 9 » День української писемності та мови
10:51

День української писемності та мови

Із здобуттям Україною незалежності одним із найважливіших зав­дань, що постало перед державою, було створення всебічних умов для роз­витку і утвердження української мови як державної. Указом Президента Ук­раїни 1997 року було встановлено День української писемності та мови, який відзначається 9 листопада. Це свято спрямоване на підтримку рідної мови, привернення уваги світового українства до проблем української мови, її вивчення та розвитку, пропаганди і популяризації, та водночас демон­стра­цію її краси й багатства, літературної довершеності. Це свято гуртує усіх нас на шляху відродження духовності, зміцнення державності, формування гро­ма­дянського світогляду. Адже кожен народ відбувся лише тоді, коли усвідомив себе у рідному слові.

Цього дня проводиться унікальна акція – всі бажаючі можуть взяти участь у написанні радіодиктанту та з’ясувати, наскільки добре знають рідну мову, а ще – продемонструвати солідарність з усіма, хто любить і шанує рідне слово, хто хоче, щоб українці спілкувалися державною мовою і зберегли її для нащадків.

Цьогорічний диктант проведе доцент Київського університету імені Б.Грінченка, автор шкільних підручників з української мови та літератури Олександр Авраменко. Традиційно диктант складатиметься з 100-120 слів. Учасники, які напишуть диктант без помилок, будуть відзначені призами: радіоприймачами, книгами, компакт-дисками із унікальними записами Українського радіо.

Категорія: Новини | Переглядів: 33 | Додав: vturyzm | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email:
Код *:

©2010. Всі права захищені. Розробив Мочкош Д.Р.
Створити безкоштовний сайт на uCoz