Головна | Агросадиби | Туристу | Форум | Контакти

Волинь туристична

Волинь туристична

,

Агросадиби Волині

,

Туристичні райони

, Волинь, Луцьк, туризм, екскурсії
 

Агросадиби Волині

,

Туристичні райони

, Волинь, Луцьк, туризм

Волинь туристична

Волинь туристична

Меню сайта
Пошук
Visitlutsk
Форма входу
Логін:
Пароль:
Календар
«  Липень 2010  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Статистика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2010 » Липень » 6 » СВЯТЕ ДЖЕРЕЛО СЕЛА БУДЯТИЧІ НА ОКОЛИЦІ НОВОВОЛИНСЬКА
11:28

СВЯТЕ ДЖЕРЕЛО СЕЛА БУДЯТИЧІ НА ОКОЛИЦІ НОВОВОЛИНСЬКА

Поблизу шахтарського міста є два джерела, до яких віддавна ходять і їздять звідусіль люди по воду, яку вважають святою за її чудодійну силу. Одна така криничка знаходиться за селом Петрове Іваничівського району в напрямку кордону з Польщею. І друга - біля села Будятичі цього ж таки району. Це джерело має давню і трагічну історію.

За переказами старожилів, у 1637 р. на панському полі, якраз на тому місці, звідки свіжим струменем пульсувала вода, несподівано з'явився образ Божої Матері. Але коли люди наближалися до джерела, ікона не давалася у руки, зникаючи у воді. Після багатьох зусиль цю нерукотворну святиню дістали двоє діток-сиріт з села Кречів і передали в Будятичівську церкву Чудотворця Миколая. Тому цю ікону називають будятичівською. А оскільки сталося це у п'ятницю, на десятому тижні після Великодня, то саме цього дня упродовж століть до каплички йдуть люди, щоб поклонитися образу Божої Матері, яку приносять з церкви, попросити в неї заступництва.

Слава про образ Богородиці та цілющу воду швидко поширилася краєм, і чимало людей пішло до джерела. Через те, що вони протоптували стежку полем, за панським наказом криничку засипали. Однак незадовго вода пробилася в іншому місці. А пан осліп. Його охопив великий розпач. А якось уві сні йому з'явилася Богородиця і сказала: «Відкрий святе джерело і вмий очі». Він так зробив і - о диво! - зір повернувся. Після цього цей багатий чоловік відновив криничку і звів біля неї каплицю.

Скільки існує джерело - стільки й поширюється усе нова і нова інформація про цілющі властивості його води. Вона виліковує від різних недуг. Зовсім недавно парафіянка Світлана з Луцька повідомила, що будятичівська вода допомогла їй вилікувати псоріаз. Нововолинський підприємець Андрій розповів, що лише завдяки цій воді і щирій молитві позбувся багаторічної рани на нозі. Один чоловік із шахтарського міста розповідав, що привіз сюди маму, яка страждала від варикозного розширення вен, і вона позбулася цієї недуги. Жінці старшого віку з селища Жовтневого вода зцілила хвору руку, а молодим батькам з Володимир-Волинського району - врятувала дитя від недуги, яка не піддавалася медикаментозному лікуванню.

Тут б'є п'ять джерел. Біля головного спорудили капличку. Цілюща вода стає у пригоді при хворобах печінки, нирок, серця. Однозначно - люди тут оздоровлюються не лише тілом, а й душею. На цьому місці отримують справжню благодать.

Біля кринички, стверджують перекази, побував Богдан Хмельницький, пив священну воду з джерела Олександр Суворов із своїми соратниками, свого часу воду з їхньої кринички пив знаменитий Ковпак.

До кринички їдуть з різних областей, навіть з-за кордону.

Тут небо усміхаэться блакиттю, сонце дарує ніжні літні промені, запаморочливо пахне різнобарв'ям лугів. Це маленька частинка раю на землі. Тут уся природа торжествує спільно з тими, хто вірить у святість Будятичівського джерела.

Категорія: Новини | Переглядів: 2764 | Додав: vturyzm | Рейтинг: 4.3/3
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

©2010. Всі права захищені. Розробив Мочкош Д.Р.