Екскурсійний маршрут Маневицького району - 25 Жовтня 2010 - Туристичні райони - Волинь туристична
Головна | Агросадиби | Туристу | Форум | Контакти

Волинь туристична

Волинь туристична

,

Агросадиби Волині

,

Туристичні райони

, Волинь, Луцьк, туризм, екскурсії
 

Агросадиби Волині

,

Туристичні райони

, Волинь, Луцьк, туризмТуристичні райони

Волинь туристична

Волинь туристична

Меню сайта
Пошук
Visitlutsk
Форма входу
Логін:
Пароль:
Календар
«  Жовтень 2010  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Архів
Статистика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

План маршруту: Четвертня – Криничне – Колки – урочище Білий Берег – Красноволя – Тельчі – Велика Осниця – Маюничі – Старий Чорторийськ – Цміни – Велика Ведмежка – Костюхнівка – Вовчицьк – Лісово – Гута Лісівська – Оконськ – Маневичі – Прилісне – Карасин – Лишнівка – Черемський заповідник.

Протяжність маршруту 234 км.

Тривалість – 10 год.

ТЕРМІН ПРОВЕДЕННЯ:

круглорічно, на замовлення груп від 15 осіб

ВИД ПОДОРОЖІ:

Історична, екологічно-пізнавальна

Маршрут пропонує любителям цікавого пізнавального відпочинку відвідати мальовничий куточок Волинської землі Маневиччину. Це край приваблює кожного неповторною красою своєї природи, унікальними пам’ятками старовини, щедрою гостинністю чепурної поліської хати. Перша писемна згадка про населені пункти зустрічається в «Літописі Руському» за 1100 рік. Подорож розпочинається з давнього історичного поселення Четвертня. Саме тут знаходиться Свято-Преображенський храм – найдавніша кам’яна споруда на Маневиччині, пам’ятка архітектури 1600 року.

Далі по маршруту поселення Ситниця, засноване у 1774 р. на землях поміщика Красицького, у 1867 році тут була відкрита церква Івана Богослова. Селище міського типу Колки вперше згадується у фундушевому записі князі Луцького і Володимирського Любарта Гедеміновича 1332 р. Справжнього туриста-екскурсанта тут зацікавлять численні об’єкти культурної спадщини.

Наступні населені пункти: Білий Берег, тут любителі активного відпочинку зможуть покататися на човнах та порибалити; село Красноволя, перша писемна згадка про яке датується 1852 роком; село Тельчі, село Велика Осниця, село Маюничі.

За 30 кілометрів від Маневич, маршрут проходить по районному центру Чорторийськ. Тут заслуговує уваги домініканський костел 1736-1741 рр.

Після Чорторийська йде село Цміни, села Велика та Мала Ведмежка, архітектурну цінність у Великій Ведмежці становить Свято-Різдво-Богородичний храм (1874-1881 рр.).

Далі на північ – населений пункт Костюхнівка. Перша писемна згадка про поселення датується 1557 р. Село пов’язане з багатьма історичними подіями, насамперед перебуванням тут визначного діяча сусідньої Польської Держави Юзефа Пілсудського. Від Костюхнівки дорога повертає до села Вовчицьк, далі до села Лісово та Гута Лісівська. 

Наступний населений пункт Оконськ, що має давню історію. Тепер тут знаходяться об лаштовані Оконські джерела. Цікавою архітектурною спорудою є Свято-Успенська церква, зведена у 1752 р.

Прямуючи далі на північ постає населений пункт Маневичі. Тут заслуговують на увагу численні об’єкти: залізничний вокзал, 1904 р.; римо-католицький костел, 1920 р.; братська могила воїнів партизан; меморіальний комплекс з погруддям героїв Радянського Союзу Н. Хакімова і В. Єршова та інші. Особливий інтерес викликають матеріали краєзнавчого музею. Для проживання екскурсантів збудований готельний комплекс «Оскар».

Наступними йдуть поселення Прилісне та Карасин. Духовну та архітектурну цінність становить Свято-Михайлівський храм, збудований в 1691 р. Неабиякий інтерес викликає вітряний млин.

Далі на північ, серед лісів і голубих плес трьох озер Веприк, Гривенське та Біле знаходиться село Лишнівка, перша згадка  про яке була в 1629 р.

Завершується цей маршрут перлиною Поліського краю – Черемським природним заповідником. Він є першим у Волинській області. На території заповідника відсутні лінії електропередач, дороги з твердим покриттям, населені пункти. Саме через це тут збереглись унікальні та типові представники флори і фауни.

Подорож по Маневиччині подарує Вам багато чистих, гарних, незабутніх вражень і вони не зітруться в пам’яті кожного, хто тут побуває.

 

Категорія: Екологічні маршрути | Переглядів: 1879 | Додав: vturyzm | Рейтинг: 2.0/1
Всього повідомлень: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

©2010. Всі права захищені. Розробив Мочкош Д.Р.