Туристично-екскурсійний маршрут "Нектар Полісся" - 4 Квітня 2012 - Туристичні райони - Волинь туристична
Головна | Агросадиби | Туристу | Форум | Контакти

Волинь туристична

Волинь туристична

,

Агросадиби Волині

,

Туристичні райони

, Волинь, Луцьк, туризм, екскурсії
 

Агросадиби Волині

,

Туристичні райони

, Волинь, Луцьк, туризмТуристичні райони

Волинь туристична

Волинь туристична

Меню сайта
Пошук
Visitlutsk
Форма входу
Логін:
Пароль:
Календар
«  Квітень 2012  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Архів
Статистика
Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0

29 березня 2012 року у смт. Маневичі відбулась презентація туристично-екскурсійного маршруту „Нектар Полісся”, в програмі якого було представлено  процес проведення заготівлі та смакування березовим соком, ознайомлення з переробкою та дегустація п’яти видів виготовленого березового соку та проведено круглого столу – „Маневиччина – краса Волинського Полісся”, безпосереднім організатором якого став Петро Микитович Хомич.

      Туристично-ексурсійний маршрут "Нектар-Полісся" - це чудова подорож, під час якої Ви зможите ознайомитись з заготівлею і смакуванням, процесом переробки та дегустації березового соку, а також помилуватись природно-заповідними об'єктами Маневиччини.

      Весною, люди, як правило, ослаблені авітамінозом, березовий сік діє на організм, дає наснаги та тонізує. Березовий сік, дуже цінний продукт, що чинить благодійний вплив на весь організм людини. Не дарма з давніх часі завжди так любили та поважали білокоре дерево, присвячуючи йому так багато душевних пісень і віршів.

      Березовий сік - прозора, солодкувата рідина, що міститься в судинах деревини берези і утворюється у великих кількостях в період весняного сокоруху (з кінця березня до середини травня).

     Збирають березовий сік у старому лісі, в місцях, призначених для вирубки, серед давніх берез, яким понад 30 років, діаметр стовбура яких перевищує 30 см, при цьому чим старіше дерево - тим краще воно для збирання соку, та й для самої берези.

     Ось такі настанови для правильного збирання та зберігання березового соку Вам розкажуть та покажуть, а ще ви дізнаєтесь багато нового та цікавого...а особливо дітки, які не бачили на влісні очі, як відбувається все вище сказане!

 

     За більш детальною інформацією звертайтесь до працівників Волинського обласного екскурсійно-методичного центру!

 

Категорія: Екологічні маршрути | Переглядів: 799 | Додав: vturyzm | Теги: Маневичі, нектар полісся, туризм волині | Рейтинг: 2.0/1
Всього повідомлень: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

©2010. Всі права захищені. Розробив Мочкош Д.Р.